2015. május 31., vasárnap

Beefmaster

A beefmaster Beefmaster szarvasmarha az első amerikai kompozit tenyészt (kombinációjahárom vagy több fajták). Ezeket a szarvasmarhákat fejlesztette ki a Veronika Ranch nevezetű város. A tenyésztési program, ami azok létrehozását indítottaEd C. Lasater 1908-ban, amikor megvásárolta a Brahman bikát. Összetétele marha Beefmaster50 % Brahman Hereford 25 % és 25 %-os fejés Shorthorn. Ezek a bikák, hogy használt az első volt elsősorban Gir tenyésztés, bár néhányNelore fajtát is használták. 1925-ben bevezetett Guzerat vér az állományba. Mr. Lasater is kidolgozott egy regisztrált Hereford állományt, amelyben a szarvasmarhánál szemei körül piros körök voltak. A Brahman és a Herefordtenyésztés, a tejtermelés hangsúlyozta. 1930-ban halálát követően a nemesítési műveletet átvedte a fia, Tom Lasater, aki kezdte a Brahman és Hereford szarvasmarha fajtát keverését irányítása alatt, és is használtak néhány regisztrált Shorthorn bikák. Miután a Brahman-Hereford és a Brahman-Shorthorn kereszteyödtek ,úgy érezte, egy kiváló állat lett és elnevezték Beefmasternek. Az Alapítvány szarvasmarha pontos törzskönyv nem volt ismeretes. Anemesítési műveletek került sor több apaállat csordákban és merev selejtezésgyakorolták. A modern Beefmaster, hogy valamivel kevesebb, mint fele vérBrahman és valamivel több mint egynegyede Hereford és Shorthorn tenyésztésiVeronika Ranch becslések. A szarvasmarha tartomány körülmények, hogy gyakran káros kezeli, és aselejtezØsi program indult a hajlam, termékenység, súly, konformáció, edzettségés a tejtermelés. Stressz a marhahús előállítása került. Nem történt, jellemzőire, eznem befolyásolja a tetemet, például szarvak, elrejteni, vagy szín. A Veronika Ranch tenyésztési programot nyújtott tömeges kiválasztása a célelérésében való felhasználásának érdekes példa. A kritikusok kell felidézni, hogymás fajták hoztak létre hasonló módon - tenyésztés követ gazdaságilag fontospontok egységes sok fajták kiválasztása házasítás valósult meg csak miután soknemzedék-ból kiválasztás. Az eredeti elképzelések Tom Lasater a fejlődő Beefmaster szarvasmarha továbbra is. Selection folytatódik azok a pontok amelyek voltak eredetileg Úr Veronika, ésma már ismert, mint a hat alapvető - tömeg, konformáció, fejés képesség,termékenység, edzettség és törlés. Jelentős előrelépés történt, szarvasmarha,hogy gyakorlati és gyakran súlyos viszonyai nagyon kielégítő szintűkiválasztásánál. Elégedettség, farmerek és megbízható teljesítmény feedlotshangsúlyozva a fejlődő tenyészállományból haszonelvű fontos értéke jelzi. ABeefmaster már a negyedik legnagyobb marhahús fajta az USA-ban, és is elismertáltal a US Department of Agriculture, mint a tiszta fajta, 1954-ben. Jellemzők A fajta kerül elszámolásra, mint "Kettős célt" fajta, ami azt jelenti, Beefmasterskeveréke erős anyai vonások a kiváló növekedési és hasított test képességeit. Aszarvasmarha a hő, aszály és rovar rezisztens. Közepes méretű, és bár nemmeghatározott színű minta az a fajta, ők általában világos és a sötét piros piros,és néhány fehér mottle a arcukat. A nőstények kiváló anyák, emelése a nehézborjú évente, és a bikák agresszív tenyésztő. Beefmasters az intelligens, szelídszarvasmarha, hogy valóban öröm együtt dolgozni. A dolog, hogy valószínűleg a legtöbb különbözteti Beefmaster szarvasmarha mástenyészt, a hat alapvető, melyik voltak, amelyek a fajta alakult kiválasztásalapelveit: törlés, termékenység, súly, konformáció, edzettség és tejtermelés.Veronika barátait koncepció volt, jelölje be az összes olyan szarvasmarha, csakezek a gazdasági jelentősége, kizárva a sok vonások, amelyek más tenyészt vanfordítottunk genetikai energia mint a színes minta, szarv, magassága hattulajdonságok alapján. Az egyedi megközelítés az oka a Beefmasters ismertek aszlogen: "A Profit fajta."

3 megjegyzés:

  1. Thankyouu for sharin such as informative blog. Keep it sharing it will helpfulle me.
    beefmaster cattle

    VálaszTörlés
  2. This blog is really informative and helpful at the same time. Keep sharing them.

    top quality beefmaster bulls

    VálaszTörlés